Några tankar om Monté…

Något som jag fascineras av är Monté. Det här är travloppen där den som rider faktiskt rider. Det vill säga han eller hon sitter på hästen och inte i en sulky bakom. I Frankrike har Monté varit stort länge. Men fatta att vi bara kom igång med Monté i Sverige år 2004 då totalisatorloppen kom igång.

Jag har själv sett hur Monté har gett in ingång till trav för tjejer. En del menar att Monté rentav har varit en anledning till att fler kvinnor har hittat in i travsporten. Också med sulky. Det är nämligen inte så långt från Monté till en licens för sulky.

Monté-lopp i Sverige

Vi har ju SM i Monté som går av stapeln på Åby under oktober månad. Jag gillar loppet med de som är störst inom Monté. Där får de bästa tävla mot varandra på ett så härligt sätt. Jag vill inte säga att det ena skulle vara bättre än det andra. Men något får mig ändå att vurma lite extra för Monté.

När vi pratar om vilket lopp som är störst får vi inte glömma bort Monté. Det här är nämligen stora lopp i sin egen rätt. De är viktiga för hela travsporten av anledningarna som jag har nämnt här ovan.

Okej det var mina fem öre om Monté!

Några tankar om Monté…
Scroll to top