Ett minne från Island

För några år sedan, innan den här pandemin gjorde det svårt att resa, försökte jag komma iväg på resor åtminstone var tredje månad. Det behövde inte vara avancerat. Jag räknade tågresa till Malmö som en sådan resa.

Jag har ett fint minne som jag tänkte skriva ner. Eftersom den här bloggen handlar mycket om mina tankar om trav och hästar vill jag berätta om min resa till Island. Då var jag nämligen ute på strandritt och det var så himla fint. I och med att jag är lite rädd för hästar var detta givetvis något jag var tvungen att göra!

Rida på stranden

Vi ordnade med ridning på en strand som låg omkring en timme från Reykjavik. Efter en god frukost gav vi oss iväg tidig morgon. Det var en svart strand och det hela var faktiskt rätt så dramatiskt. Det finns svarta stränder på olika håll i världen men jag vågar tippa att Island leder ligan vad gäller vackert! Havet var blått och stranden svart. Från hästen kunde jag se allting på ett så mäktigt sätt.

Vi red ganska tidigt på morgonen för då var sanden lite hårdare och det är bättre för hästarna. Det här var på våren men jag vet att man kan rida på stranden på Island också på vintern. Till och med i snö!

Jag minns att det var surfare ute på vågorna och det var så häftigt. Funderade lite på om man skulle testa det också. Kanske nästa gång när det nu blir. Det har sannerligen inte blivit resa var tredje månad det senaste året.

Fast just det där med att rida på strand borde man ju kunna ordna här hemma även under tider då vi inte vill umgås med främlingar som tidigare. Vi får ju rida fritt i naturen så det här borde ju inte vara så svårt att ordna. Något att tänka på!

Ett minne från Island
Scroll to top