Vilket snus väljer jag?

snus favorit

Jag tycker att det är naturligt att snusa. Kanske lite för att det är en naturlig del av min umgängeskrets. Både män och kvinnor snusar men visst skiljer sig valet av snus en hel del från tiden då farsan började med snuset.

Så vad är favoritprillan för moi, Stefan Persson? Det ska jag avslöja…

Gotländskt snus mina vänner

Jag är ett Gotland fan. Inte så konstigt med tanke på alla fina somrar jag har haft i stall där. Därför är det kanske inte så konstigt att jag även har ett gotländskt snus som favorit. Jag skriver förstås som Swave som är vitt snus.

Under många år snusade jag det svarta rinnande snuset. Precis som far min. Men när alternativet vitt snus kom så blev jag intresserad. Min tandläkare hade länge påpekat att mitt snusande inte var bra för min tandhälsa.

Vitt snus, superbra!

Swave är alltså nikotinpåsar som också kallas för vitt snus. Det rinner inte och är dessutom väldigt fräscht med många olika smaker. Det är snus från Gotland för en ny generation medvetna snusare som inte vill förstöra tänderna.

Jag har för närvarande två favoriter och det är Swave Rabarber samt äppelsmak. Det fruktiga sitter så rätt och passar typ alltid bra. Det är så långt från snus som jag minns det för 15 år sedan. Jag skulle nästan säga att det är något annat.

Nikotin är en diskussion

Det där med beroende av nikotin är en diskussion, det vet jag. Läste på Kis hemsida att ungdomar blir allt mer beroende av nikotin. Här anses det fräscha snuset vara en bov i dramat. Beroende är ju inget positivt.

Men samtidigt måste jag säga att jag vet så många av mina vänner som har bytt ciggen mot fräscht vitt snus. Det är ju mycket bättre för oss alla. Ibland har vi kvällar där ingen röker. Inte en enda person.

De flesta snusar men det stör ju ingen. Vi delar fritt med varandra och många undrar om jag har min Swave för de gillar också den gotländska smaken.

Fatta ett beslut som du kan stå för

Men jag vill bara poängtera att jag på intet sätt uppmanar någon till att börja snusa. Detta är något du måste ta ansvar för. Om du är nyfiken på snus så ska du veta att det även finns svagare varianter vad gäller nikotin såväl som nikotinfritt snus.

Du har alternativ och det finns inget som säger att du måste snusa. Inte ens då du vill sluta röka. Lär dig mer innan du börjar så att du förstår både plus och minus med snus. Jag hade till exempel inte testat under en fest under alkoholpåverkan. Det är ju bara löjligt. Då kan du ju inte ens känna smaken ordentligt.

Vilket snus väljer jag?
Scroll to top