Jag blev inspirerad till massage av Pålle

Jag har alltid varit intresserad av träning och fitness. För mig har det kommit naturligt genom livet. Min hästrädsla till trots så spenderar jag ju en hel del tid omkring dessa djur. Det har lett till en ny insikt för mig. Nämligen att det är så viktigt med massage för hälsans skull! Många tycker att det här är en självklarhet men för mig gick det först upp med mötet med Pålle.

Pålle är syrrans projekt

Jag har en syster med ett hjärta av guld. Hon kan inte se djur som lider och har därmed ganska många husdjur vid det här laget. Ett av dessa är Pålle. Han är en mycket gammal pålle som egentligen skulle ha blivit till smörgåspålägg för länge sedan.

Men syrran menade att Pålle har många år mer att ge. Hon delade en studie om hästmassage med mig och menade att det här skulle kunna leda till att hästen slappnar av och får ett bättre liv. Jag läser ju mycket böcker men sällan studier. Men det här var inte krångligt att läsa så jag gjorde faktiskt det!

Enligt studien så skulle det bli fler tuggningar och bättre hälsa för Pålle om vi masserade. Vi blev det ju inte för jag stod mest och såg på. Men det var fascinerande och jag måste säga att Pålle förändrades med syrrans behandlingar.

Jag är inte sämre än Pålle

Det var så jag tänkte. Om Pålle mår bättre av massage så borde väl jag också göra det. Och nu menar jag inte att syssla med massagebollar och sådant på egen hand. Det är förstås en sak som en häst aldrig kan göra. En fördel som vi människor har över många fyrbenta djur.

Jag tänkte snarare att det kunde vara coolt att se vad som skulle hända om jag fick riktig massage av någon annan under fem veckors tid. Syrran var inte alls villig att hjälpa till. Och det kan jag ju fatta. Hon har nog med Pålle och alla andra stackars halvhalta djur som hon plockar in i sitt hem och stall.

Det blev faktiskt skillnad

Jag är inte en studie som har blivit kontrollerad av läkare och experter. Men visst fasiken blev det skillnad. Jag kände mig definitivt mjukare i kroppen efter att ha fått professionell massage i fem veckors tid.

En annan sak som hände var att jag sov bättre på natten. Det var verkligen en fördel som jag inte hade räknat med. Bättre sömn är något som säkerligen har bidragit till fler hälsofördelar för mig. Man säger ju att sömnen är ett måste för att vi ska må bra.

Så tack till Pålle för att du visade mig vägen till bättre hälsa och så ett tips till alla som läser om att besöka en massageklinik som den jag länkat till, Stockholm Physique. De är verkligen proffs och man får äkta massage som fungerar.

Jag blev inspirerad till massage av Pålle
Scroll to top